Włosi wiedzą, w jaki sposób jeść. Być może skutkiem tego, że wykorzystane przez nich składniki są ożywcze, aromatyczne oraz solidne dla każdego. Tradycyjna kuchnia włoska śpieszy śródziemnomorskim wzorem pożywienia – ogniskuje się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania podkreślają, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować reformę utraty wagi, lepszą inspekcję poziomu cukru we krwi i zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie jedzenie jest również wyśmienite oraz świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie jedynie smakują niesamowicie, jakkolwiek też są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.
włoskie jedzenie Kraków
Spójrz na kilka poniższych składników, jakie stanowią kwintesencję kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!
Olej z oliwek
Jest to praktycznie wymagane wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się podczas przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest bogata w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E i inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.
Restaurants near Main Market Square
Pomidory z puszki
Orzeźwiające pomidory są świetne, lecz te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest niesłychanie istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą historię zużycia z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, mieści związek o nazwie allicyna, który przyczynia się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew może przepływać bez ograniczeń), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych i zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu ochrony przed rakiem i zniżyć poziom glukozy we krwi w celu zmniejszenia ryzyka cukrzycy.